Posted by : AniManga Dec 31, 2017


Sve više i više dobijamo filmskih (live-action) adaptacija animea/mange/LN-e. U ovoj godini smo smo ih možda imali i najviše do sada, bilo je svega i svačega. Kvalitet većine filmova nije bio na nekom zavidnom nivou, čast par izuzetaka. U prvom dijelu možete pogledati koji su od popularnijih animea dobili live-action adaptaciju.

 

Ajin - anime


Ađini, poluljudi, su besmrtna bića. Pre sedamnaest godina, prvo su počeli da se pojavljuju na bojnom polju u Africi. U svetu je potvrđeno postojanje 46 ađina, kojima se nedavno pridružio i Kei, pošto je oživeo nakon kobnog udesa. Ovaj obični srednjoškolac, koji želi da postane velika osoba, će spoznati "čari" besmrtnosti, koje su sve samo ne radosne. Kako su ađini tek otkrivena bića, koja su ujedno i besmrtna, vlada ih se plaši, te dobro nagrađuje javnost za njihovo hvatanje. U tajnim laboratorijama, vlada pokušava da pronađe odgovor na prvo pitanje koje se postavlja nekome ko je besmrtan: Kako ga ubiti? U nadi da će pronaći odgovor, istraživači iznova i iznova ubijaju zarobljene ađine.



Blade of Immortal - anime


Manji je nasilni samuraj sa posebnom osobinom: ne može da umre. Proklet s besmrtnosti od strane babe Yobikuni kao kazna za njegova nemilosrdnia dela, on postaje umoran od svog večnog života. Jedini način za skidanje prokletstva je da ubije 1000 zlikovaca. Tako Manji luta po Japanu, proliva krv opakih po njegovom mišljenju, u pokušaju da napokon umre.



Death Note - anime , live-action


Lajt Turner je veoma pametan učenik iz Sijetla koji slučajno nalazi misterioznu svesku na kojoj piše „Beležnica smrti“. U svesci se nalazi veliki broj pravila koja govore da ako se upiše ime neke osobe u nju, da će ta osoba i umreti. Lajt uskoro isprobava beležnicu i ispostavlja se da nije u pitanju šala. Vođen optimističnim idealima odlučuje da uz Beležnicu smrti promeni svet tako što će pobiti sve kriminalce. Na put mu staju oni koji se protive samovolji jednog čoveka, a vođa istrage je čuveni detektiv L.



Fullmetal Alchemist - fma / fmab,


U ovom svetu postoje ljudi koji imaju specijalne sposobnosti da manipulišu objektima i da transformišu objekte iz jedne forme u drugu. Oni se zovu alhemičari. Proces transformacije ima svoju cenu – osnovni zakon alhemije kaže da, da bi se dobilo nešto, mora se žrtvovati nešto jednake vrednosti. Glavni lik je poznati alhemičar Edvard Elrik, poznat i kao Fulmetal alhemičar, koji je u jednoj nesreći skoro izgubio svog mlađeg brata, Alfonsa. Edvard je uspeo da zadrži dušu svog brata u velikom oklopu, međutim, sam je morao da plati cenu za ovo spasavanje – izgubio je ruku i nogu. Braća polaze na put da pronađu Kamen mudrosti, za koji se priča da umnogome povećava moći alhemičara, kako bi povratili ono što su izgubili.



Ghost in the Shell - anime


Radnja filma prati Major (Scarlet Johansson) koja vodi elitnu jedinicu pod nazivom Sektor 9 zaduženu za najopasnije kriminalce. Njihov zadatak je da ih zaustaviti pa će morati da se suoči sa neprijateljem čijij je jedini cilj da uništi napredak tehnologije Hank Robotic’s-a.



 Gintama - anime


Sakata Gintoki je samuraj u vremenu kada su isti samo urbana legenda. Da stvar bude još gora, Edo zauzimaju vanzemaljci. Zajedno sa Šinpaćijem i Kagurom osniva grupu Jorozuja čija je nemoguća misija platiti stanarinu... mislim, spasiti svet.  



JoJo no Kimyou na Bouken: Diamond wa Kudakenai - anime


Godina je 1999, a u normalnom japanskom gradiću Moriou se kuva veliki broj neprirodnih dešavanja. Džotaro Kudžo, sada biolog specijalizovan za morski svet, dolazi u grad kako bi našao Džosukea Higašikagu. Ispostavlja se da je matori Džofez Džostar švrljao po malo po Japanu, upoznao određenu lepojku sa kojom se kratko zabavljao, a iz toga dolazimo do činjenice da ima vanbračnog sina, ranije pomenutog Džosukea.
Saznajemo da baš tu ima više korisnika standova, kao i da postoji nešto što je ostavio stari neprijatelj Džostar porodice, Dio.
Grad Morio, ma koliko delovao kao mirno i opušteno mesto, zapravo krije veliku tajnu. Naime, svako malo, poslednjih decenija, se dogodi da nestane neka mlada devojka. Da, pogodili ste, i to je delo korisnika standa.



Tokyo Ghoul - anime

  
Tokio je pod napadom misterioznih zloduha koji proždiru ljude. Obični učenik koledža po imenu Kaneki sreće Rize, devojku koja je strastveni čitač knjiga, kao i on, u kafiću koji često posećuje. Kaneki nije ni svestan da će mu se sudbina promeniti preko noći.

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © AniManga Fusion