Posted by : AniManga Jan 6, 2016

Anketa je završena, hvala svima koji su glasali. Lista animea je manje više očekivana, par animea je nekako našlo svoj put u top 10. Čak 6 animea sa liste možete pogledati sa srpskim prevodom. To bi bilo to, bez daljeg odlaganja lista izgleda ovako.

10.  Fate/stay night: Unlimited Blade Works 2nd Season (Proljećna sezona)


Radnja serije se ovaj put fokusira na Rin Tošaku. Posle smrti njenog oca, Rin postaje učesnik rata za Sveti gral kao naslednica Tošaka porodice. Ali ubrzo saznaje da je Širo Emija, dečak iz njene škole igrom sličaja takođe postao učesnik i rata. Rin odlučuje da se udruži sa Širom i da otkrije zaveru koja okružuje rat za Sveti gral.

(Izgleda da su fanovi zaboravili na ovaj anime, jedva uđe u top 10 xD)

9. Kuroko no Basket 3rd Season (Zimska sezona)


U prve dve sezone animea se radilo o dečku po imenu Tetsuya Kuroko, koji je u onome što se kod Japanaca naziva „middle school“ (škola u kojoj borave od 13. do 15. godine) bio član školskog košarkaškog tima koji se sastojao od neprevaziđenih talenata o kojima su svi pričali. Nazivali su ih Generacijom čuda (The Generation of Miracles). Nakon odlaska u srednju školu, Kuroko postaje član tog školskog tima i sa novostečenim prijateljem, Taiga Kagamijem kreće da se suprotstavi ostalim članovima svog bivšeg tima, koji su raštrkani po drugim srednjim školama. U prve dve sezone se lagano uvode ti drugi članovi Generacije čuda, i svi se nadmeću kroz niz turnira i prvenstava. Pretpostavljamo da će se o tome raditi i u trećoj sezoni.

(Izgleda da fanovi ;) nisu zaboravili na ovaj anime)

8. Overlord (Ljetnja sezona) - gledaj ovdje


U 2138. godini, igre bazirane na sistemu virtuelne realnosti su u procvatu. Sem ’Yggdrasila’, koji se bez ikakvog upozorenja ugasio. Momonga, naš protagonista, se nije izlogovao, što u zanimljivom sledu dogadjaja ima kao rezultat njegovu transformaciju u kostura koji je ’najmoćniji čarobnjak na svetu’. U svetu gde NPC-jevi postepeno dobijaju emocije, Momonga odlučuje da preuzme vlast.

(Mjesto koje i zaslužuje, ako znate na šta mislim 8)

7. Gate: Jieitai Kanochi nite, Kaku Tatakaeri (Ljetnja sezona)


Vojno-fantastična serija počinje tako što se u Tokiju u Ginza okrugu negde tokom 21. veka pojavljuje portal. Iz portala počinju da izlaze čudovišta, vitezovi iz srednjovekovne Evrope i druga fantastična bića, i ubijaju mnogo ljudi u Tokiju. Ovaj događaj postaje znan kao Ginza incident. Vlada šalje malu grupu vojnika Samoodbrambenih snaga kroz portal. Na čelu sa vojnikom Jođijem, oni saznaju da sela u tom drugom svetu napada zmaj. Jedna vilenjakinja, koja je preživala napad zmaja, im se pridružuje u njihovim putovanjima po ovom novom opasnom svetu.

(Ako tražite anime gdje Japanci napadaju drugi svijet i pokušavaju da ga osvoje, nastavite da tražite jer ovaj anime nije taj)

6. Gangsta. (Ljetnja sezona) - gledaj ovdje


Gangsta. se vrti oko Nika i Vorika, dva tipa koji obavljaju poslove kako za mafiju tako i za policiju u Ergastulumu, trulom gradu punom kriminalaca, huligana, prostitutki i korumpiranih pandura.

(Kriminalno loš anime/animacija)

5. Noragami Aragoto (Jesenja sezona)


U drugoj sezoni Noragamija, glavni fokus je bačen na Bishamon, boginju borbe. Ona kao lider tzv. shinkija(raznih dragocenih predmeta, oružija i oruđa), se suočava sa velikim problemima koji se tiču njene brige o njima. Oseća ogromnu mržnju prema Yatou, zbog njihove mračne prošlosti. Kako ce događaji koji su se desili stotinama godina unazad u tandemu sa trenutnim zlobnim dešavanjima uticati na Yukine i Yatoa?

(Može da prođe)

4. Prison School (Ljetnja sezona) - gledaj ovdje


Na periferiji Tokija se nalazi Hačimicu Privatna Akademija, ženski internat koji pohađaju samo najbolje i najtalentovanije devojke. Ali pred početak nove školske godine prekida se jedna tradicija: po prvi put u istoriji škole biće primljeni i dečaci. Samo 5 momaka uspeva da se upiše u školu. Kijoši Fuđino, jedan od "srećnika", je oduševljen zbog toga i jedva čeka da vidi sve te devojke. Ali on ne zna kakva ga šokantna sudbina očekuje na akademiji...

(Veoma dobra pozicija s obzirom da blu-ray još nije izašao, barem ne za svih 12 epizoda)

3. Death Parade (Zimska sezona) - gledaj ovdje


Death Billiards, jedan od kratkih filmova Anime Mirai projekta, dobija TV seriju sledeće godine, pod nazivom Death Parade. Originalni Death Billiards, koji se emitovao februara prošle godine, vrteo se između mladog čoveka, starca i partije bilijara koja odlučuje njihovu nadzemaljsku sudbinu. Reditelj kratkog filma, Tachikawa Yuzuru, vratiće se da režira i piše seriju u studiju MADHOUSE. Ovo će verovatno biti jedan od najboljih seinen naslova zimske sezone.

(Anime za umreti xD )

2. Tokyo Ghoul √A (Zimska sezona) - gledaj ovdje


Direktan nastavak izuzetno popularnog (kod mladje publike) animea od letos. Priča prati studenta po imenu Kaneki koji živi u svetu podeljenom na ljude i "ghoul"-ove. Medjutm nakon jedne kobne večeri on vise nije čovek i ghoul. I njegova unutrašnja borba počinje.

(Welcome to the twilight zone...tanana...tanana)

1. One Punch Man (Jesenja sezona) - gledaj ovdje


Priča prati super heroja po imenu Saitama, čoveka koji je toliko trenirao da mu opala sva kosa i toliko snažnog da sve protivnike pobeđuje jednim udarcem. Međutim zbog te snage brzo postaje isfrustritan činjenicom da mu nema ravnog i to ga dosađuje. Stoga on kreće u potragu za dostojnim protivnikom. Na tom putu sreće pregršt neprijatelja, stiče nove prijatelje, a dobija i učenika u vidu kiborga po imenu Genos.

(Oduvao je konkurenciju i to jednim udarcem, jednim)

Sve zasluge za prevod opisa animea idu bg-animeu i teamu 28 :)





Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © AniManga Fusion