Posted by : AniManga Sep 29, 2015

Glasanje za najbolji anime ljetnje sezone je završeno i došlo je vrijeme da se objave rezultati.
Rezultati su sledeći.

10. Monster Musume no Iru Nichijou


Japanska vlada je godinama čuvala tajnu od javnosti: mitska bića poput kentaura, harpija i lamija su stvarna. Tri godine pre početka ove priče vlada je objavila postojanje ovih bića i “Zakonom o kulturalnoj razmeni između vrsta” obezbedila ovim, nekada mitskim bićima, asimilaciju sa ljudskim drustvom tako što su ih rasporedili po domovima normalnih ljudskih porodica kao u razmeni učenika iz stranih država uz samo jednu zabranu: ne smeju povredjivati ljude. Ili je bar pokušala. Kimihito Kurusu nije volontirao za ovaj program razmene, ali kada je gospođa Smit greškom isporučila jednu jako uplašenu i zbunjenu lamiju, zvanu Miia, pred njegova vrata, nije imao srca da je vrati i zato pristaje da žive zajedno.

9. Shimoneta to Iu Gainen ga Sonzai Shinai Taikutsu na Sekai


16 godina nakon što je psovanje zabranjeno ’ Zakonom o javnom redu i moralu u zdravom vaspitanju dece’ , Tanukiči Okuma se upisuje u prestižnu školu za moral, šta god to bilo. Nakon što ga Ajame Kađou, osnivač tzv. Anti-Društvene Organizacije, uspešno prisili da se priključi , Tanukiči se nadje u nezavidnoj situaciji da mora da izvodi bizarne i obscene terorističke napade, a primarna meta je devojka u koju je zaljubljen.

8. Gate: Jieitai Kanochi nite, Kaku Tatakaeri


Vojno-fantastična serija počinje tako što se u Tokiju u Ginza okrugu negde tokom 21. veka pojavljuje portal. Iz portala počinju da izlaze čudovišta, vitezovi iz srednjovekovne Evrope i druga fantastična bića, i ubijaju mnogo ljudi u Tokiju. Ovaj događaj postaje znan kao Ginza incident. Vlada šalje malu grupu vojnika Samoodbrambenih snaga kroz portal. Na čelu sa vojnikom Jođijem, oni saznaju da sela u tom drugom svetu napada zmaj. Jedna vilenjakinja, koja je preživala napad zmaja, im se pridružuje u njihovim putovanjima po ovom novom opasnom svetu.

7. Ushio to Tora (TV)


Ušio misli da su priče njegovog oca o starom predaku koji je na oltaru hrama ubio demona sa legendarnim kopljem lude, ali kada otkrije monstruma u sopstvenom podrumu, Ušio mora da preispita porodičnu legendu. Kako bi sačuvao prijatelje i rodbinu od napada duhova, Ušio je primoran da oslobodi Toru. Da li će stvorenje iz podruma postati gore nego sama kletva?

6. God Eater


Priča nas odvodi u Japan i godinu 2071-u, gde je svet u većini uništen od strane misterioznih čudovišta po imenu Aragami. Međutim nada postoji. Koristeći ćelije aragamija,organizacija poznata kao Fenrir, pocinje sa proizvodnjom oružja, koje je jedino u stanju da porazi Aragamije. To oružje je God Arc, a elitni borci koji su jedini spas čovečanstva - God Eater-i. Anime je baziran na istoimenom serijalu igara za PSP.

5. Durarara!!x2 Ten


Pola godine nakon dešavanja iz prve sezone, ponovo je uspostavljen mir na ulicama Ikebukuroa. Ali, taj mir ne traje dugo, i Ikebukuro ponovo oživljava sa novim događajima i likovima. Ovo je druga polovina druge sezone pod nazivom Durarara!! x 2 Shou.

4. Overlord


U 2138. godini, igre bazirane na sistemu virtuelne realnosti su u procvatu. Sem ’Yggdrasila’, koji se bez ikakvog upozorenja ugasio. Momonga, naš protagonista, se nije izlogovao, što u zanimljivom sledu dogadjaja ima kao rezultat njegovu transformaciju u kostura koji je ’najmoćniji čarobnjak na svetu’. U svetu gde NPC-jevi postepeno dobijaju emocije, Momonga odlučuje da preuzme vlast.

3. Rokka no Yuusha 


Kada se Majin probudio iz dubine tame, božanstvo osudbine je izabralo šest heroja i zaveštalo im moć bi trebali da spasu svet. Aforetto, dečak koji se proglasio najjačim na Zemlji je izabran među Rokka no Yuusha (Heroji šest cvetova) i odlazi na mesto sastanka. Heroji sumnjaju da je neko među njima neprijatelj, a inicijalna sumnja pada na Aforetta.
 

2. Prison School

Na periferiji Tokija se nalazi Hačimicu Privatna Akademija, ženski internat koji pohađaju samo najbolje i najtalentovanije devojke. Ali pred početak nove školske godine prekida se jedna tradicija: po prvi put u istoriji škole biće primljeni i dečaci. Samo 5 momaka uspeva da se upiše u školu. Kijoši Fuđino, jedan od "srećnika", je oduševljen zbog toga i jedva čeka da vidi sve te devojke. Ali on ne zna kakva ga šokantna sudbina očekuje na akademiji...
 

1. Gangsta.


Gangsta. se vrti oko Nika i Vorika, dva tipa koji obavljaju poslove kako za mafiju tako i za policiju u Ergastulumu, trulom gradu punom kriminalaca, huligana, prostitutki i korumpiranih pandura.



Sve zasluge za prevod opisa animea idu bg-animeu i teamu 28 :)




Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © AniManga Fusion