Posted by : AniManga May 31, 2013


U poslednje vreme za PSP i nije se baš pojavilo pregršt kvalitetnih „tučnjava” kao što smo očekivali. Ukoliko volite ukus borilačkih igara, The Phantom Fortress može vam biti jedini izlet u omiljeni žanr za veoma dugačak vremenski period. Ako pri tom uživate u anime seriji Naruto, sva je prilika da ćete sebi naći pristojnu zanimaciju u ovim vrelim letnjim danima.

Zaplet se vrti oko iznenadnog pojavljivanja fantomsklog utvrđenja – The Mugenjo, koji izaziva onesvešćivanje i na koncu preseljenje ljudi „na onaj svet”. Beštija je summonovana uz pomoć nekakvih osam magičnih „flastera”, a vi ste požurili da ih se dokopate. Poprište bitke predstavlja 99 spratova zlokobne tvrđave, na kojima se nalazi različit broj soba, koje se moraju „overiti” kako bi se došlo do stepenica.
Borbe su klasične za serijal Naruto Ninja i podrazumevaju upotrebu jednog dugmeta za izvođenje udaraca, uz korišćenje skoka, ali i primenu specijalnih udaraca i itema (tu je i nezaobilazno skupljanje čakre). Tokom avanture možete se udruživati sa ostalim likovima, a pre borbe dobićete izbor za vođenje lika.

The Phantom Fortress donosi dvadesetak likova iz serije, a, pored kampanjskog, sadrži još nekoliko režima u kojima se možete šaketati protiv AI rutine ili prijatelja. Najveća mana igre jeste to što ne donosi gotovo ništa novo u odnosu na prethodne nastavke i što će ljudima koji ne prate seriju biti odveć dosadna.


Vladimir PISODOROV

Ovaj tekst preuzet je sa sajta časopisa "Svet kompjutera"

 

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © AniManga Fusion